PCG maakt zich zorgen over Supermarkt Langbroek

Geschreven door Hans Marchal

De achterliggende jaren heeft de gemeente binnen de mogelijkheden geprobeerd om de supermarkt te behouden voor Langbroek. In het plan ‘Oranjehof’ is mede daarom een nieuwe winkel opgenomen. Het lijkt nu toch verkeerd te gaan en de kans is groot dat Langbroek zonder supermarkt komt te zitten. Ongeveer 1 ½ week geleden werd al verteld dat de huidige eigenaren van de supermarkt (Attent) in Langbroek er mee op gaan houden en niet meegaan naar het nieuwe plan. Gisteren ging zelfs het verhaal dat eind van deze week de deuren van Attent dichtgaan!

Het AD/UN heeft afgelopen week in een artikel aandacht geschonken aan de supermarkt en diverse mensen hebben me er inmiddels op aangesproken. Zoals gezegd gaat de ‘oude’ winkel dicht en voor de nieuwe winkel is geen huurder. De kans lijkt reëel aanwezig dat bij de opening van het ‘nieuwe plan’ de supermarkt leeg staat. Dit is een somber vooruitzicht voor Langbroek! Is dit vooruitzicht echt zo somber of is er nog een lichtpuntje? De Langbroekers zijn benieuwd hoe het nu precies zit… Fractievoorzitter Hans Marchal vraagt het college om tekst en uitleg. Hoe heeft het zover kunnen komen dat de supermarkt zijn deuren sluit? Welke argumenten liggen hieraan ten grondslag? Is er voor de nieuwe locatie van de supermarkt geen nieuwe huurder en dreigt er inderdaad leegstand? Welke mogelijkheden heeft de gemeente om de supermarkt te ondersteunen? Marchal doet een dringend beroep op het college om alles in het werk te stellen om de supermarkt voor Langbroek te behouden.

 

1 antwoord
  1. E.J. Damen
    E.J. Damen says:

    Het is inderdaad heel triest dat Langbroek het dadelijk moet stellen zonder een dergelijke buurtsuper. Zonder het hele achterliggende verhaal te weten over het noodzakelijk (waarom en door wie?) sluiten van de deuren doe ik ook een dringende oproep aan iedereen om zich hard te maken voor het behoud van deze supermarkt. Die juist zo goed op weg was met het nieuwe team om weer een échte buurtsuper te zijn met de bijbehorende service en maatschappelijk verantwoorde bijdrage aan Langbroek en haar inwoners. Het zou zonde zijn om een dergelijke onderneming te moeten missen uit de dorpskern! Beste Hans Marchal, succes met je goede voornemen en wij hopen op een goede afloop.

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *