Alles opeens effe anders..

IMG_8422Het coronavirus leek ons niet te deren en ver weg te blijven, maar nu is ons land ook getroffen door het virus. Iedereen is onrustig en er zijn vragen: ‘Waar gaat het heen? Hoe moet het allemaal?’

Niemand heeft dit ooit meegemaakt en de media staat er elke dag vol mee. Vergelijkingen met epidemieën van generaties of zelfs eeuwen geleden worden gemaakt. Dit is iets waar we allemaal niet meer mee rekenden.

Voor iedereen is het nu anders: veel bedrijven zijn gesloten, scholen zijn dicht en wat wordt er veel thuisgewerkt. Mooi om te zien hoe iedereen zijn verantwoordelijkheid probeert te nemen!

In de politiek zijn de prioriteiten ook even verlegd, het is nu geen periode om je partij te profileren. Het is nu juist het moment om samen de schouders eronder te zetten en niet te kissebissen. Diverse onderwerpen zijn opeens niet zo belangrijk meer…

Koester de momenten nu u veel samen met uw partner en/of gezin bent. In onze gemeente zijn al veel mooie initiatieven ontstaan om alleenstaanden en ouderen ook in deze moeilijke periode bij te staan. Iets om dankbaar voor te zijn. Denk zelf ook na of er iemand in u omgeving is die u weleens zou kunnen bellen om een klusje of iets dergelijks te doen.

Als christelijke partij mogen we in deze periode toch ook weten dat er ook wanneer het in het leven niet voorspoedig gaat, er altijd een Vader in de hemel is waar je met uw en/of jouw zorgen terecht kunt.

Laten we gehoor geven aan de oproepen van de (lokale) overheid en onze verantwoordelijkheid nemen.

Wij wensen u alle goeds en veel sterkte in deze moeilijke periode!

Arie van Vliet

Raadslid PCG

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.