Koninklijke onderscheiding voor de heer G. Taute

thumbnail_IMG_6669Het heeft Zijne Majthumbnail_IMG_6670esteit de Koning behaagd, de heer G. Taute (Gerrit) uit Wijk bij Duurstede te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Tjapko Poppens reikte de bijhorende versierselen uit op dinsdag 27 maart in de raadszaal van het Huis van de Gemeente in Wijk bij Duurstede. Dit gebeurde tijdens de laatste raadsvergadering in de oude samenstelling, waarbij de heer Taute als raadslid aftrad.

De heer Taute heeft zich 12 jaren ingezet als volksvertegenwoordiger.

Gedurende 12 onafgebroken jaren heeft de heer Taute zich intensief ingezet als volksvertegenwoordiger. Vanaf 2006 heeft hij zitting in de gemeenteraad van Wijk bij Duurstede voor de Protestant-Christelijke Groepering (PCG). Van 2006 tot 2014 was dat als raadslid en sinds 2014 ook als fractievoorzitter. Hij leverde een belangrijke bijdrage aan de lokale politiek en aan het gemeentebestuur.

Het werk binnen de gemeenteraad verrichtte hij vanuit een grote sociaalmaatschappelijke betrokkenheid, vanuit zijn levensovertuiging en op basis van zijn specifieke kennis en ervaring op het gebied van financiën en organisatieontwikkeling. Goede zorg voor de kwetsbare medemens had zijn bijzondere aandacht. Zijn politieke activiteiten verrichtte hij naast zijn drukke werkzaamheden als zelfstandig (financieel) adviseur.

Diverse maatschappelijke verdiensten
De heer Taute maakte zich naast het raadslidmaatschap verdienstelijk voor diverse lokale, regionale en zelfs mondiale maatschappelijke doelen. Zowel bestuurlijk als uitvoerend nam hij zijn verantwoordelijkheden. Organisaties zoals de Voedselbank, Stichting Bonifatius Dorestad en Stichting 3MMM (MoreMessage in the Media) konden of kunnen nog op zijn inzet rekenen.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.