Aan de kant of weg die paal

Geplaatst op de site www.ditiswijk.nl

Langbroek, 12 oktober 2012. Een paaltje bij de oversteekplaats op de Doornseweg in Langbroek houdt de gemoederen al even bezig. Het ding bezorgt menig passant problemen. Trappers blijven er achter hangen, botsingen zijn aan de orde van de dag. Reden genoeg voor Hans Marchal (PCG) om hier schriftelijke vragen over te stellen.

Het Langbroekse fietspaaltje

‘In het Groentje van afgelopen woensdag stond een opvallende ‘ingezonden brief’ met als kop ‘Het Langbroekse fietspaaltje’, aldus Marchal. ‘In de brief wordt beschreven hoe een gezellige fietsmiddag eindigde in een drama. Een voor 50 procent gehandicapte mevrouw is nu door een gebroken enkel 100 procent gehandicapt. Oorzaak? ‘Het Langbroekse paaltje’!

Onderwerp van gesprek

Dit paaltje staat op de Doornseweg tegenover het voormalige Groene Kruisgebouw (bij de oversteekplaats). Omwonenden hebben al diverse keren bij de gemeente en de Provincie aangegeven om dit paaltje weg te willen halen of een paar meter naar achteren te willen verplaatsten. Bij de kapper is dit enkele keren onderwerp van gesprek geweest. Marchal: ‘Tot op heden heb ik de zaak laten rusten omdat ik ervan uitging dat de klachten van de omwonenden serieus genomen zouden worden en dat er iets aan gedaan zou worden… De achterliggende tijd heb ik meer mensen gesproken waarvoor het paaltje problemen oplevert. Dit betreft vooral moeders met schoolkinderen die gebruik maken van de daar aanwezige oversteekplaats. Er wordt tegen het paaltje aangereden of trappers blijven haken met valpartijen als gevolg.

Verplaatsen of weg ermee

Marchal: ‘Al met al is het paaltje de achterliggende tijd al veelbesproken! De ingezonden brief is voor mij de druppel om ‘in de pen te klimmen’… ‘Het Langbroekse paaltje’ is niet iets om trots op te zijn, verplaatsten of weg ermee!’

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.