Aanstootgevende reclame verwijderd

Geplaatst op de site www.ditiswijk.nl

Reclame in bushokjes leidde tot discussie

Wijk bij Duurstede, 30 oktober 2012. Onlangs stelde Hans Marchal (PCG) schriftelijke vragen over de in zijn ogen aanstootgevende reclameposters in bushokjes. Dit leest u in het eerder gepubliceerde artikel. Het probleem lijkt zichzelf te hebben opgelost, want de posters zijn als gevolg van een standaardwissel al verwijderd uit de bushokjes.

Aanstootgevend

‘De vraag of iets aanstootgevend is zeer persoonlijk. Wij kunnen ons voorstellen dat er mensen zijn die de betreffende poster als aanstootgevend ervaren, met name ook als gevolg van de op de poster opgenomen tekst’, aldus wethouder Jan Burger namens het college. ‘De bushokjes zijn eigendom van het reclamebedrijf dat de hokjes van reclame voorziet. Dit bedrijf is in eerste instantie verantwoordelijk voor de posters die aangebracht worden. Met de gemeente is een overeenkomst gesloten met betrekking tot deze reclame. In de overeenkomst met het reclamebedrijf is een artikel opgenomen waarin geregeld wordt dat reclame waarmee de gemeente op morele gronden niet kan instemmen op eerste aanschrijving binnen vier dagen wordt verwijderd. Dit gebeurt op basis van signalen die bij de gemeente binnenkomen dat er onwenselijk reclame in de bushokjes hangt.’

Aanpassing overeenkomst

Op de vraag of het college maatregelen gaat nemen om te voorkomen dat in de toekomst opnieuw reclame-uitingen te zien zijn die als aanstootgevend ervaren kunnen worden luidt het antwoord: ‘In verband met de plaatsing van een reclameloze abri in eigendom van de gemeente moet ten behoeve van het regelen van het onderhoud hiervan de overeenkomst aangepast worden. Hierbij willen wij dan direct regelen dat reclames gericht op seksartikelen, zowel in tekst als afbeelding, gezien worden als ongewenst.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.