Betreft opening bedrijf ‘Van Grijs naar Groen’

WIJK BIJ DUURSTEDE ‘ Meedenken over milieu en duurzaamheid doet de gemeente tegenwoordig in de vorm van een café. Als vervolg op het in januari georganiseerde ‘woldcafe’ 23 maart een ‘energiecafe’. Doel van dit café was informatie op te doen en kennis te delen over energievermindering van woningen en bedrijfsgebouwen. Het energiecafe vond plaats in een toepasselijke locatie, namelijk in het door milieuwethouder Hans Marchal geopende nieuwe bedrijfspand ‘Grijs naar Groen’ van Kees Bakels aan De Langkamp op het industrieterrein.

Wethouder Marchal wa118435s blij met het initiatief van Kees Bakels. Het duurzamer en energiezuiniger maken van woningen en gebouwen wordt steeds belangrijker en kan zich in een groeiende belangstelling verheugen. Uit een oogpunt van milieu, maar ook uit financieel opzicht is energiebesparing een steeds aantrekkelijker onderwerp. Wethouder Marchal memoreerde dat een recente oproep van de gemeente mee te doen aan een pilot voor ‘0 op de meter woning’ maar liefst 40 aanmeldingen opleverde. Deze pilot maakt deel uit van een landelijk project ruim 200.000 woningen energieneutraal te maken. Omdat hiervoor in Wijk slechts een paar plaatsen beschikbaar zijn is de gemeente thans doende de kandidaten te selecteren.

De deelnemers aan het energiecafé werden vergast op een aantal presentaties, die inzicht gaven in de vele mogelijkheden in het besparen van energie. De bijeenkomst in het nieuwe bedrijfspand van ‘Grijs naar Groen’ gaf de deelnemers van het energiecafe tevens de gelegenheid een kijkje te nemen in de showroom van dit nieuwe bedrijf. In de showroom zijn verschillende duurzame technieken te bezichtigen, variërend van isolatie tot opwekking van energie. Het bedrijf adviseert particulieren, bedrijven, scholen en instellingen en helpt mee aan het energiezuiniger maken van huizen en werkplekken. Binnen ‘Grijs naar Groen’ werken bedrijven uit de regio samen op hun eigen vakgebied. (PeP) Energiecafé over energiebesparing Geplaatst op: woensdag 25 maart 2015 in ‘t Groentje

 

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.