Blog PCG: Coöperatieve winkel in Oranjepoort Langbroek?

In de lokale pers is melding gemaakt van de levendige ideeënmarkt in Oranjepoort Langbroek. Prima initiatief om ideeën te verzamelen voor de nog vrije ruimtes in het Dorpshuis en de nog lege winkelruimte. Er zijn goede ideeën naar boven gekomen zoals fysiotherapie, fitness, massage, pedicure etc. Prima ideeën waar het Dorpshuis van kan profiteren om meer geld in het laatje te krijgen.

Er is ook gesproken over een coöperatieve winkel. Nu de Spar niet in de Oranjepoort komt zou dit een optie kunnen zijn. Een coöperatieve winkel houdt in dat consumenten, producenten en winkeliers vanuit een gemeenschappelijke wens (vrijwillig) productie, handel en verkoop organiseren. Het klinkt wel ‘aardig’ maar bij de PCG-fractie komen toch wel wat vragen naar boven. De Versmarkt op de Langbroekerdijk is toch ook een soort coöperatieve winkel? Een groenteboer, slager, supermarkt en een bakker bieden hun waren aan. Ook is het een soort ontmoetingsplek. Betekent een nieuwe coöperatieve winkel niet het einde van de Versmarkt? Is het geen betere optie om de Versmarkt te versterken en te ondersteunen? De Versmarkt heeft zijn plekje inmiddels verworven en verdient toch steun?

Volgens onze fractie is het onverstandig om de concurrentie aan te gaan met als doemscenario dat beide winkels het niet redden… Misschien is verhuizen van de Versmarkt een optie maar we hebben steeds begrepen dat de locatie aan de Langbroekerdijk vanuit commercieel oogpunt aantrekkelijker is. Samengevat: laat de Versmarkt met rust en laat Volksbelang de lege winkelruimte ‘anders’ invullen!

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.