Compliment gemeente voor uitvoering WOZ

Geplaatst in ‘t Groentje op: vrijdag 02 september 2011 om 17:56

WIJK BIJ DUURSTEDE – Dit jaar maakten 127 huiseigenaren bezwaar tegen de waardebepaling van hun huis voor de WOZ-belasting. Vorige jaar was dat het dubbele. Het aantal bezwaren in Wijk blijkt ver onder het landelijk gemiddelde te zitten. In antwoord op vragen van Hans Marchal van de PCG laat wethouder Jan Burger weten zijn best te doen het aantal bezwaren verder te verlagen.

Uit onderzoek en inspectie van de Waarderingskamer is gebleken dat de uitvoering van de Wet WOZ in de gemeente Wijk bij Duurstede goed verloopt. De Waarderingskamer complimenteert de gemeente zelfs met de wijze waarop de Wet WOZ wordt uitgevoerd. De gemeente besteedt extra aandacht aan de bijsluiter en stelt via internet het taxatieverslag beschikbaar.

Wethouder Burger realiseert zich dat de WOZ nooit echt populair zal worden. ‘Een zeker spanningsveld valt niet te ontkennen. Immers de waarde van een woning kan bij een vastgestelde WOZ-waarde, waarover belasting wordt geheven niet laag genoeg zijn. Terwijl bij een verkoop de gedachte is dat de te realiseren verkoopwaarde niet hoog genoeg kan zijn. Het lijkt dan ook een utopie te veronderstellen dat er een WOZ-tijdvak zal zijn waarbij geen bezwaren zullen worden ingediend.’ (PeP)

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.