De Horn wint E-waste race

WIJK BIJ DUURSTEDE ‘ Het was een nek-aan-nek race en tot het laatste moment bleef het spannend. Zes scholen met in totaal tien groepen deden mee aan deze inzamelingsrace. Uiteindelijk bleek groep 6/7 van De Horn te hebben gewonnen. Wethouder Hans Marchal kwam donderdag de prijs uitreiken; een schoolreis naar Science Center NEMO in Amsterdam. Op 30 april gaat dat gebeuren.

De afgelopen vier weken deden de scholen mee met groep 6 tot en met 8. Met heel veel enthousiasme werd zoveel mogelijk elektronisch afval (oftewel e-waste) ingezameld, zoals tandenborstels, afstandsbedieningen, mobieltjes en nog veel meer. De materialen uit deze apparaten kunnen nu op een mens- en milieuvriendelijke manier hergebruikt worden. Tot op het laatst was het spannend, want het leek er op dat de Piet de Springerschool uit Langbroek zou gaan winnen. Deze school werd tweede en De Werkschuit eindigde op een derde plaats.

Keihard gewerkt

Juf Anneke vertelde dat ze er alles aan gedaan hebben. De kinderen waren al vroeg op school en bleven tot ‘s middags laat om alles in te voeren. Folders werden gemaakt en uitgedeeld, ouders plaatsten het op Facebook en familie en kennissen werden ingeschakeld. Er werd zelfs op Goede Vrijdag nog doorgewerkt. Pip was één van de kinderen die er heel hard aan hebben gewerkt en zij kreeg de prijs van de wethouder overhandigd. Omdat ze nu ook wel willen weten hoe dat recyclen in z’n werk gaat, heeft de juf contact opgenomen met Jacomij. Afgesproken is dat de kinderen er binnenkort een bezoek brengen.

Deze E-waste race is een initiatief van de gemeente Wijk bij Duurstede in samenwerking met Weee Nederland. (AvV) ‘t Groentje 13 april 2015

 

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.