Dodenherdenking Langbroek en Wijk bij Duurstede

Dodenherdenking20174 mei vond in Wijk bij Duurstede en Langbroek de traditionele Dodenherdenking plaats. Bij het gemeentehuis in Wijk bij Duurstede verzamelden zich veteranen, scouting, Harmonie Concordia, lokale politici en andere belangstellenden. In een stille tocht vertrokken zij richting begraafplaats.

Bloemen en gedicht

Er werden bloemen gelegd bij de graven van de zeven Britse militairen van de 1ste Airborne Divisie op de Algemene begraafplaats en bij het Verzetsmonument aan de Singel. Aansluitend was er een herdenkingsbijeenkomst in de Grote kerk met een welkomstwoord van Jaco Rus, voorzitter Comité Herdenking 4 mei. Burgemeester Poppens sprak zijn gedachten over ‘De kracht van het persoonlijke verhaal’. Diana Heijman droeg het gedicht voor, gemaakt door een jongere voor de landelijke 4 mei herdenking. Jeanboule verzorgde passende muziek. Na deze bijeenkomst werd er buiten twee minuten stilte gehouden, waarna het Wilhelmus klonk. Opvallend was dat de Dodenherdenking steeds drukker wordt bezocht. Ook mensen van buiten de gemeente kwamen naar Wijk om hier stil te staan bij de Dodenherdenking.

Langbroek

Ook in Langbroek wordt jaarlijks veel aandacht besteed aan de Dodenherdenking. Hier werden de kransen gelegd door Hans Marchal en Wil Kosterman, de fracties van de gemeenteraad, het 4 mei comité, de familie de Bloois en vier kinderen van de Piet de Springerschool.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.