Eerste zonnepanelen op Volksbelangwoning

De eerste huurwoning met zonnepanelen! Een mooie start van een ambitieus plan: tweehonderd huurwoningen met zonnestroom in 2017.

Daarover waren huurders, omwonenden, wethouder Marchal en de mensen van Wocozon, Volt4U, Energiefonds Utrecht en Volksbelang het unaniem eens. Zij zagen hoe wethouder Hans Marchal de eerste panelen symbolisch in werking zette door ze te onthullen aan het zonlicht.
Familie Rijneke is de gelukkige. In december, bij de start van het project, toonden meneer en mevrouw interesse en nu de zon volop schijnt, profiteren zij van duurzame energie.

Samenwerking
“Zonnepanelen zijn niet alleen leuk, maar is bovendien voordelig voor uw portemonnee. En tegelijkertijd goed voor het milieu”, noemde Roland van der Klauw (directeur Wocozon) in zijn welkomstwoord. Batian Nieuwerth (directeur Volksbelang) vindt het project een prachtig voorbeeld van samenwerking: “Zo willen we samen meer bereiken in het kader van een duurzaam Wijk bij Duurstede en Langbroek”.
De organiserende partijen hebben geen financieel voordeel van het project; Volksbelang, Wocozon en EWEC zijn organisaties zonder winstoogmerk. De reden om bij te dragen aan het initiatief, is dat bewoners en milieu er profijt van hebben.

 

Prestatieafspraken
Gemeente en Volksbelang hebben in de prestatieafspraken vastgelegd dat ze zonnestroom in Wijk bij Duurstede willen stimuleren. In ‘Zonnestroom voor huurders’ werkt Volksbelang samen met de EigenWijkse Energie Coöperatie (EWEC) en Wocozon. Alle huurders van Volksbelang kunnen ervan profiteren doordat hun woonkosten omlaag gaan. En het project draagt bij aan het actieplan Wijk bij Duurstede klimaatneutraal in 2030. Bron. Wozocon.nl

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.