Feestelijke prijsuitreiking Oogstfeest

122242In de raadszaal van het gemeentehuis vond woensdagmiddag de prijsuitreiking plaats van verschillende onderdelen van het Oogstfeest Krommerijnstreek. De prijzen werden uitgereikt door wethouder Hans Marchal.


Eens in de twee jaar wordt het Oogstfeest georganiseerd. Ook dit jaar was het evenement, dat op 22 augustus plaatsvond, weer een groot succes. Vanuit het hele land kwamen mensen naar Cothen. Er waren volop prijzen te verdienen. Zo was er een kleurwedstrijd en kon worden gestreden om de beste kunstkoemelker te worden.

Emma Jansen (4 jaar) uit Leersum was één van de winnaars van de kleurwedstrijd en zij kwam haar prijs in ontvangst nemen.
Jeroen v.d. Meijden (5 jaar) uit Giessenburg en Shylana Cujpers (12 jaar) uit Maastricht krijgen de prijs opgestuurd.
Bij het kunstkoemelken gedurende één minuut wonnen Davey Vieveen (4 jaar) uit Houten, Emma de Jong (6 jaar) uit Wijk bij Duurstede en Sofie Schenk (10 jaar) uit Houten. Zij kregen hun prijs door de wethouder overhandigd.

Overige prijzen
De Onderlinge Cothen heeft € 100,- overhandigd aan mevrouw Thea Polman. Geraden moest worden hoeveel uur er aan de restauratie van de naast de kraam opgestelde unieke vrachtwagen besteed is. Dit waren 4588 uren en mevrouw Polman zat hier met 4650 het dichtst bij. Bij de kraam van DAP Krommerijnstreek kon een dagje meelopen met de dierenarts worden gewonnen. Uit de honderden ingevulde formulieren met vragen over dieren, waren er twintig helemaal goed. De zusjes Anne en Ilse Vendrig uit Schalkwijk wonnen de prijs. Ze hebben operaties van honden gezien en zijn de boer op geweest en hebben meegekeken met de dierenartsen Ruud en Harm bij de koeien en kalfjes. Bij de kraam van Goeden8 mocht men een zin afmaken. Mevrouw Hilda Aalderink won met haar slogan: Ja, natuurlijk wil ik overnachten in de Krommerijnstreek, een streek vol zoete verleiding. Zij won een overnachting naar keuze en dit is bed en breakfast De Molenzolder in Werkhoven geworden, van mevrouw Leny Visser. (AvV ‘t groentje)

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.