Gemeente steunt aanleg laadplein voor elektrische auto’s

shutterstock-615232325Het college wil een laadplein voor elektrische auto’s op het parkeerterrein Walplantsoen in Wijk bij Duurstede. Bij dit laadplein kunnen zes auto’s tegelijk worden opgeladen. Het college betaalt  € 15.000 voor de aanleg hiervan. In eerste instantie worden vier van de zes laadpunten in gebruik genomen. Zodra deze genoeg worden gebruikt, worden alle zes laadpunten ingezet. Dit is zo afgesproken na overleg met de ondernemersvereniging Hart van Wijk. Op het Walplantsoen is nu een laadpaal met twee laadpunten. Als het laadplein in 2018 wordt aangelegd, krijgt deze laadpaal een andere plek in Wijk bij Duurstede. Nu is nog niet bekend waar deze komt te staan.

In 2020 zijn 50 extra laadpunten nodig in de gemeente Wijk bij Duurstede

Hans Marchal, wethouder Duurzaamheid,  is enthousiast over het plan: ‘Wijk bij Duurstede wil in 2030 klimaatneutraal zijn. Elektrisch vervoer is erg belangrijk om dit streven te bereiken. Wij hebben in 2020 in de gemeente 50 extra openbare laadpunten nodig om aan de vraag van inwoners en bedrijven te kunnen voldoen. Het is prachtig dat Wijkse organisaties als EigenWijkse Energie Coöperatie (EWEC) en Van der Sijs Techniek en Automatisering B.V. hierbij betrokken zijn. Van der Sijs is de plaatselijke specialist in ontwerp en aanleg van slimme laadpalen,’ aldus Hans Marchal. De opbrengsten van de laadpunten worden gebruikt om nieuwe aanlegpunten aan te leggen.

Samen laadpunten aanleggen met plaatselijk opgewekte groene stroom

De gemeente, EWEC en Van der Sijs werken samen aan het laadplein. In 2016 hebben zij afgesproken dat zij laadpunten op plaatselijk opgewekte groene stroom in Wijk bij Duurstede willen. Deze drie organisaties steken kennis en geld in de aanleg van laadpleinen. Dankzij de € 15.000 van de gemeente is er nu genoeg geld om het eerste laadplein aan te leggen. Ook het Ondernemersfonds schenkt geld voor de aanleg ervan.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.