Glasvezel buitengebied gaat door

“Het is heel mooi, we hebben er een tijd op gewacht, maar de schop kan eindelijk de grond in”. Met deze woorden meldde wethouder Hans Marchal (PCG) tijdens de raadsvergadering van dinsdag 5 september, dat Wijk bij Duurstede snel aan de beurt is met de aanleg van glasvezel in het buitengebied.

 

Vanaf januari 2018 krijgen mensen een aanbod. Dit verloopt via Communicatie Infrastructuur Fonds (CIF). Als 50 procent ja zegt, kan het beginnen. Het kost 12,50 extra aan vastrecht. Dit is nodig om de extra kosten af te dekken die moeten worden gemaakt, omdat de afstanden in het buitengebied groot zijn en dat vraagt om lange ondergrondse leidingen.

De inwoners van delen van het buitengebied van Woudenberg, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Rhenen, Scherpenzeel en Wijk bij Duurstede kunnen in ieder geval bij vijf verschillende dienstaanbieders (Caiway, CBizz, Kliksafe, Solcon en WeServe) terecht voor een glasvezelabonnement.

Gerard van Santen, directeur van Gebiedscoöperatie O-gen die zich heeft ingespannen voor breedband in het buitengebied, is blij met deze volgende stap van CIF: “We hebben onlangs met de tomeloze inzet van verschillende buurtambassadeurs rondom Renswoude een succesvolle campagne afgerond. We zijn er klaar voor om in het volgende deelgebied met buurtambassadeurs aan de slag te gaan.”

Wethouder Hans Marchal: “Dit is een mooie eerste stap in de Kromme Rijnstreek. Na jaren van voorbereiding met een initiatiefgroep snel internet buitengebied kunnen we nu eindelijk aan de slag in Wijk bij Duurstede. Ik hoop dat de rest van het Wijkse buitengebied snel volgt. We moeten er nog wel aan werken om die 50% dekkingsgraad te halen. Als we er samen de schouders onder zetten, dan zal dat vast gaan lukken.”

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.