Glasvezel buitengebied Kromme Rijnstreek komt eraan!

‘Glasvezel buitenaf’ start eind maart 2018 de glasvezelcampagne in het buitengebied van de Kromme Rijnstreek. Om succesvol over te kunnen gaan naar aanleg, is wel een minimumdeelname van 50% noodzakelijk. De aanlegwerkzaamheden kunnen dan in het vierde kwartaal van 2018 starten.

Dat is de boodschap die de gemeente heeft ontvangen van ‘Glasvezel buitenaf’. Dit is de organisatie, die al in 21 regio’s meer dan 75.000 adressen in het buitengebied van Nederland aansluit op glasvezel. De Kromme Rijnstreek met ca 3500 adressen, kan daar binnenkort aan toegevoegd worden. Het projectgebied omvat het buitengebied van de gemeenten Utrechtse Heuvelrug, Houten, Wijk bij Duurstede, Bunnik, Zeist (zuidelijk van de stad), een groot deel van Woudenberg en het gebied van Rhenen langs de Neder-Rijn tot en met Elst.

Het belang van snel internet neemt snel toe, ook in het buitengebied

Of dat nu is voor de (agrarische) bedrijven met direct dataverkeer en op afstand gestuurde toepassingen, voor de jeugd ter ondersteuning van de studie of vrije tijd of voor de toepassing van zorg op afstand door beeldzorg of digitale ondersteuning. Glasvezel zorgt voor toekomstbestendige bereikbaarheid.

Het aanbod

De voorlopige planning is gericht op de start van de glasvezelcampagne in de tweede helft van maart. Iedereen op wie het aanbod van toepassing is, krijgt een persoonlijke uitnodiging voor een informatiebijeenkomst.

‘Glasvezel buitenaf’ legt een ‘open’ netwerk aan. Inwoners en bedrijven kunnen straks kiezen uit meerdere dienstaanbieders voor een glasvezelabonnement. Daarnaast betalen de inwoners en bedrijven een vastrechtvergoeding per maand of een vast bedrag bij eenmalige afkoop. Inwoners die na de inschrijfperiode willen deelnemen, betalen naast de vergoedingen die hiervoor genoemd staan, een minimale vergoeding van €995. Dit bedrag is afhankelijk van de werkelijke aansluitkosten. Bij de start van de campagne zijn de prijzen en de dienstaanbieders bekend.

Wethouder Hans Marchal van de gemeente Wijk bij Duurstede is blij met het initiatief van ‘Glasvezel buitenaf’. Hij geeft aan dat het belangrijk is deze unieke kans voor directe aansluiting op glasvezel te benutten. ‘Na de jaren van voorbereiding, ook in samenwerking met gebiedscoöperatie O-gen, is het dan zover dat we van start kunnen.’

Vindt u het ook belangrijk dat er glasvezel komt in het buitengebied?

Voor het behalen van meer dan 50 % deelname, werkt ‘Glasvezel buitenaf’ samen met ambassadeurs uit het gebied. De rol van de ambassadeur is vooral het benutten van gebiedskennis en kennis van de bewoners, om ze te helpen om de goede keuze te maken.

Meld u aan als ambassadeur!

‘Glasvezel buitenaf’ roept bewoners die geïnteresseerd zijn op, om als ambassadeur bij te dragen aan het succes. Op 22 februari is er een wervingsbijeenkomst, waar aspirant-ambassadeurs meer informatie krijgen over het project en hun rol daarin. Meld u aan bij uw gemeente of bij ‘Glasvezel buitenaf via onderstaande mailadressen en u krijgt een uitnodiging voor deze bijeenkomst.

 

 

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.