Gravenbol blijft open

Geschreven door Beheerder1

gravenbol-img 1841 -1

 

[UPDATE]Wijk bij Duurstede, 5 juli 2012. De Gravenbol blijft bestaan als recreatieterrein. De beheerder van de Gravenbol, het Recreatieschap, nam vanmiddag het besluit dat veel Wijkenaren als muziek in de oren zal klinken.

Provincie staat jaar garant

Walter de Vries, gedeputeerde van de provincie Utrecht, en de gemeente Wijk bij Duurstede wilden de impasse rondom de Gravenbol doorbreken zodat vorm kan worden gegeven aan de verdere ontwikkeling van een andere vorm van beheer en exploitatie. Vanmiddag vond een overleg plaats waarin het voortbestaan van de Gravenbol werd besproken. “Onze inzet was dat er iets gaat gebeuren met de Gravenbol, er was te weinig durf om door te pakken en plannen te maken om de Gravenbol te laten bestaan”, aldus de Vries. “De Provincie staat voor een jaar garant voor het bedrag van 50.000 euro, zodat de plannen nader kunnen worden uitgewerkt.”

Handtekeningen

Een succes voor de lokale SP, die in een paar weken tijd meer dan 1000 handtekeningen ophaalde en de Stichting Wijk Nog Leuker, die met goede plannen kwam meer inkomsten te genereren. De stichting krijgt met anderen de kans om die ideeën nu in haalbare plannen om te zetten. “We zijn erg blij”, aldus Sanne Werson, bestuurslid van de SP-afdeling Wijk bij Duurstede. Zij richtte zich met een toespraak tot de bestuursleden van het recreatieschap en bood de handtekeningen aan. “De Gravenbol wordt door heel veel mensen uit Wijk bij Duurstede bezocht en het zou toch doodzonde zijn als al die zwemmers, hondenbezitters en anderen hier niet meer terecht zouden kunnen. Het gaat namelijk om een unieke plek waar mensen uit de omgeving kunnen recreëren. Daarom moet er een oplossing komen om De Gravenbol open te houden en de goede plannen uit te werken”, aldus Werson. Die oplossing kwam er dus door de toezegging van de provincie om garant te staan voor eventuele tekorten het komende jaar.

Wordt vervolgd

Zodra er meer details te melden zijn omtrent de plannen van de stichting Wijk Nog Leuker dan laten wij u dit weten. De voorgeschiedenis van de kwestie Gravenbol leest u in eerder gepubliceerde artikelen.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.