Het Anker en Piet de Springerschool plaatsen bomen op de 40ste Boomfeestdag

20170322-_DSC7940Wijk bij Duurstede/Langbroek, 22 maart 2017. Jaarlijks wordt er op 21 maart of op een woensdag dicht bij de eerste dag van de Lente, de Nationale Boomfeestdag gehouden.

Belangrijke functie
Voor het eerst werd dit in 1957 georganiseerd in Apeldoorn door het Landelijk Comité Boomplantdag. Deze organisatie heeft als doelstelling kennis en respect voor bomen bij te brengen, door kinderen van basisscholen te leren dat bomen een belangrijke functie hebben.
25 jaar bestaan
De gemeente Wijk bij Duurstede is benaderd door de Vereniging Natuur en Milieu die vanwege hun 25-jarig bestaan twee rode essen voor dit doel doneert aan twee scholen. Met de hulp van een viertal leerlingen van het Anker en burgemeester Poppens, werd de eerste es geplant in de speeltuin van de school. “Dat wordt een mooi geheel zo, merkte hij op, als de boom in bloei staat past het heel goed bij de kleuren van jullie nieuwe school. Het is niet de enige boom, vandaag worden door 110.000 kinderen 220.000 bomen geplant. Ze zorgen voor een schonere en gezondere lucht en dragen zo bij aan een gezonde en duurzame wereld.”
Zweten
Het schitterende weer veroorzaakte bij wethouder Marchal menig zweetdruppel, op de Piet de Springerschool werd met hulp van leerlingen ook daar een es in de grond gezet op het speelplein. Toen de boom op zijn plaats stond kwam een medewerker van Mocking hoveniers met een kruiwagen zwarte aarde aan die nog onder de wortels moest. Samen met Ruud Waltman van VNMW, een aantal leerlingen werd de boom iets gelicht om daarna de kuil vol te storten. Bron: Ditiswijk.nl
0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.