Hondenuitlaatplaats Langbroek

 

Gegevens Geschreven door Marien Stoel

Tags: honden , uitlaten , politiek , langbroek

Wijk bij Duurstede, 27 januari 2014. Het wandelpad langs de Cothergrift in Langbroek was voor diverse inwoners een aantrekkelijke locatie om de hond uit te laten. Door het ingestelde verbod mag dit niet meer schrijft de PCG in haar toelichting bij de schriftelijke vragen over dit onderwerp. De PCG wil van het college weten of er een nieuwe hondenuitlaatplaats waar honden kunnen rennen is te creëren?

Altijd al verboden

Wethouder Peek schrijft in zijn antwoord: “Voor het wandelpad langs de Cothergrift heeft altijd een uitlaatverbod voor honden gegolden. Dit is indertijd bepaald bij de herinrichting van het gebied. De eigenaar van de grond was gerechtigd om een verbod voor honden op te laten nemen bij de openstelling voor publiek. Een en ander is vermeld op het informatiebord van de provincie over het natuurgebied langs de Cothergrift dat bij de openstelling is geplaatst. Met het plaatsen van het verbodsbord voor honden en de publicatie ervan op de gemeentepagina is hier opnieuw aandacht aan gegeven”. Op de vraag of er een geschikt plaats is waar honden vrij kunnen loslopen schrijft Peek: “Langbroek heeft geen geschikte plek van enig formaat dat zodanig ingericht kan worden dat honden er los zouden kunnen lopen. Het college ziet dan ook op dit moment geen mogelijkheden om zo’n nieuwe uitlaatplaats te realiseren”. Peek geeft aan dat de bestaande uitlaatplaats voor honden rondom de volkstuinen achter de Weidedreef beschikbaar is voor hondenbezitters.

Hondenuitlaatplaatsen Cothen en Wijk bij Duurstede

Peek laat op de vraag hoe het met de uitlaatplaatsen in de twee andere kernen is gesteld weten: “Ook voor Cothen geldt dat er weinig geschikte ruimte in het openbaar groen is om als uitlaatplaats voor loslopende honden in te richten. In Wijk bij Duurstede zijn naar de mening van het college voldoende uitlaatplekken binnen de bebouwde kom beschikbaar waar honden los kunnen lopen”.

via Hondenuitlaatplaats Langbroek.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.