Horeca, parkeergeld en andere activiteiten om Gravenbol te redden

Geschreven door Beheerder1

 

Gravenbol ijsALTERNATIEVE ACTIVITEITEN, BETAALD PARKEREN EN HORECA MOETEN DE GRAVENBOL OPEN KUNNEN HOUDEN ALDUS WIJKNOGLEUKER

 

Wijk bij Duurstede, 8 juli 2012. Horeca, betaald parkeren middels de man met de zak, de verhuur van kano’s, een natuurijsbaan en kleinschalige activiteiten moeten voldoende inkomsten gaan genereren om de Gravenbol open te kunnen houden. De stichting WijkNogLeuker heeft een alternatief exploitatieplan opgesteld en in samenwerking met de gemeente en Provincie voorkomen dat de Gravenbol wordt gesloten als recreatieterrein.

Alternatieve plannen

“De Wijkse stichting WijkNogLeuker verwacht de Gravenbol succesvol te kunnen exploiteren door een aantal maatregelen in te voeren op het terrein”, aldus Walter de Vries, gedeputeerde van de Provincie Utrecht. De alternatieve plannen voor het beheer van de Gravenbol en de alternatieve exploitatie van het recreatieterrein bestaan uit een horecagelegenheid, dagrecreatie, beheer door vrijwilligers (met hierbij onder begeleiding de inzet van mensen met een beperking, en leerlingen van groene scholen), evenementen (zoals een speeldag voor kinderen), start en land plek voor luchtballonnen, kanoverhuur, doolhof, betaald parkeren en meer activiteiten. De stichting WijkNogLeuker kan deze plannen gestalte gaan geven, omdat de Provincie Utrecht zich garant stelt voor 50.000 euro gedurende één jaar.

Lakmoesproef

“Dat voor dit plan een groot draagvlak binnen de politiek en de Wijkse bevolking bestaat werd onder meer duidelijk door de vele handtekeningen en ideeën die de SP heeft verzameld en de motie die de raad van Wijk bij Duurstede op de laatste raadsvergadering voor het zomerreces unaniem heeft aangenomen”, aldus Willem van Lon van WijkNogLeuker. “Geesje van der Werf, beleidsadviseur van de gemeente, heeft in samenwerking met wethouder Robbert Peek, stichting WijkNogLeuker en de Provincie Utrecht een amendement op de begroting opgesteld om sluiting te voorkomen. Robbert Peek heeft duidelijk en helder overgebracht wat het belang van de Gravenbol is voor de Wijkse samenleving. Ook maakte hij duidelijk hoe belangrijk het is voor de gemeente Wijk bij Duurstede maar ook voor het Recreatieschap om dit burger-initiatief te omarmen.” De provincie noemt het een lakmoesproef, een ultieme test, voor toekomstige initiatieven rondom de overige recreatiegebieden in de provincie.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.