Ingezonden brief: PCG: ‘Inhuur giffier noodzaak’

Geplaatst op de site www.ditiswijk.nl

Wijk bij Duurstede, 10 maart 2012. De SP vindt de tijdelijke inhuur van een griffier, in verband met zwangerschap van de huidige griffier, te duur. Het kost volgens de SP € 40.000 en in hun ogen is er best een ambtenaar die tijdelijk dit werk kan overnemen. De SP slaat de plank mis…

In de eerste plaats is het door de SP genoemde bedrag veel te hoog. Gemakshalve wordt vergeten dat de zwangerschapsuitkering in mindering komt op de te maken kosten. Ten tweede is het absoluut niet zo dat een andere ambtenaar het werk van de griffier ‘zomaar’ kan overnemen. Wat dacht u van de spagaat waarin de ambtenaar terecht komt? Wie is nu zijn ‘baas’? Wie neemt trouwens het werk over van de ambtenaar die griffierstaken op zich neemt? Externe inhuur…?

Tenslotte heeft de gemeenteraad de komende periode een volwaardige griffier hard nodig: denk alleen maar aan de burgemeestersprocedure en de ‘bezuinigingshobbel’ die we met elkaar moeten nemen. Resumerend durf ik te stellen dat een zichzelf respecterende raad niet ‘rommelt’ met de vervanging van de griffier. Een goede, volwaardige griffier is de eerste levensbehoefte van de gemeenteraad!

Hans Marchal Fractievoorzitter PCG

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.