Inhuur griffier noodzakelijk

Geplaatst in ‘t Groentje op: woensdag 14 maart 2012 om 11:40

WIJK BIJ DUURSTEDE – Raadslid Hans Marchal van de PCG stoorde zich behoorlijk aan de mededeling in de pers van de SP over de tijdelijke inhuur van een griffier in verband met zwangerschap van de huidige griffier. Volgens de SP is deze vervanging met 40.000 euro in tijden van bezuiniging te duur en zou deze taak best tijdelijk door een ambtenaar kunnen worden overgenomen. De SP slaat volgens Marchal de plank volledig mis.

Het door de SP genoemde bedrag is volgens Marchal onjuist. Gemakshalve wordt vergeten dat de zwangerschapsuitkering in mindering komt op de te maken kosten. Ook is het volgens Marchal absoluut niet zo dat een andere ambtenaar het werk van de griffier ‘zomaar’ kan overnemen. “Wat dacht u van de spagaat waarin de ambtenaar terecht komt? Wie is nu zijn baas? Wie neemt trouwens het werk over van de ambtenaar die griffierstaken op zich neemt? Externe inhuur? Tenslotte heeft de gemeenteraad de komende periode een volwaardige griffier hard nodig: denk alleen maar aan de burgemeestersprocedure en de bezuinigingshobbel die we met elkaar moeten nemen.” Marchal vindt dat een zichzelf respecterende raad niet moet rommelen met de vervanging van de griffier.

In een reactie laat Jeroen Brouwer van de SP weten niet tegen een goede vervanger te zijn. “Voor de rekenaars: we krijgen rond de 15 duizend euro terug van het UWV. Maar dat is ongeacht welke vervanging ook! Was het niet aardig geweest om binnen dat budget eerst maar eens te kijken naar de mogelijkheden? Het feit blijft dat de vervanging van de griffier voor 24 uur per week en gedurende vier maanden de gemeenschap 40 duizend euro kost. En dat in een tijd dat vanwege de bezuinigingen vrijwel iedereen fors moet inleveren. Dat is een belang waar de gemeenteraad ook rekening mee moet houden, en niet alleen dat van zichzelf,” aldus Brouwer in een reactie op Marchal . (PeP)

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.