Kerken betrokken bij transities in het sociale domein?

Gegevens Geschreven door Marien Stoel

Wijk bij Duurstede, 23 november 2013. De PCG heeft wethouder Burger schriftelijke vragen gesteld over de wijze waarop de Wijkse kerken zijn betrokken en de rol die zij (gaan) spelen bij transities in het sociale domein.

Burger laat weten dat de kerken een belangrijke rol speelden en blijven spelen in het sociale domein. “Het gaat dan onder andere om ondersteuning bij financiële problematiek en schuldhulpverlening, huisbezoeken en signalering bij problemen. Er is regelmatig contact vanuit de gemeente en binding met de verschillende kerkgemeenschappen”.

Grote transities

Verder laat Burger weten: “Bij de grote transities worden de kerken betrokken met name vanuit hun hun rol als signaleerders en aanbieders van laagdrempelig jeugdwerk, in het kader van de zgn. ‘pedagogische civil society’. Vooruitlopend op de transities heeft stichting Binding daarnaast een project in voorbereiding om vrijwilligersorganisaties meer met elkaar te verbinden, hulpvragen van individuele burgers beter in beeld te krijgen en het aanbod van vrijwillige hulporganisaties daarop beter te laten aansluiten. De kerken worden hier eveneens bij betrokken”. De suggestie van de PCG om het Beraad van Kerken nog eens apart te benaderen inzake de transities en de ondersteuning van kwetsbare burgers, neemt de wethouder over.

via Kerken betrokken bij transities in het sociale domein?.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.