Koopzondagen 2014

Gegevens Geschreven door Marien Stoel

Tags: koopzondag , gemeente politiek

Wijk bij Duurstede, 21 januari 2014. PCG fractievoorzitter Marchal wil van het college weten waarom de aanvraag van Albert Heijn (namens de supermarktorganisaties) om op alle zondagen open te mogen zijn niet direct is afgewezen? Als redenen geeft Marchal aan dat er aangenomen motie ligt en dus een raadsuitspraak en het college in juni 2013 zelf heeft aangegeven geen aanleiding te zien om het aantal koopzondagen te verruimen.

Winkeltijdenwet gewijzigd

Verantwoordelijk wethouder Peek: “Na de behandelde motie in de gemeenteraad van 2,5 jaar geleden is de Winkeltijdenwet gewijzigd. De Winkeltijdenwet biedt vanaf 1 juli 2013 de mogelijkheid voor winkels om alle zondagen open te kunnen zijn. Deze mogelijkheid wordt sinds kort geboden aan de winkels in buurgemeenten van Wijk bij Duurstede.

Concurrentiepositie

Peek vervolg: “De gewijzigde situatie heeft de Albert Heijn doen besluiten in oktober 2013 een nieuw verzoek in te dienen namens alle supermarkten in de gemeente om toestemming te krijgen om elke zondag te mogen openen. Gezien de ontwikkelingen in de regio en het verruimen van de wettelijke openingsmogelijkheden ziet de Albert Heijn, en met haar de andere supermarkten (Jumbo en Lidl) in gemeente, haar concurrentiepositie verminderen”. Door het verzoek van Albert Heijn namens alle Wijkse supermarkten gedaan in oktober 2013 is er een nieuwe situatie is ontstaan. De gemeenteraad is het bevoegd orgaan om de Winkeltijdenverordening aan te passen. Voordat gebeurd wil het college met een voorstel komen richting de gemeenteraad om de gevoelens van de raad te peilen bij dit politiek gevoelige onderwerp.

Na de verkiezingen

Gezien het grote aantal onderwerpen dat nog voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen moeten worden behandeld gaat het onderwerp over de koopzondagen niet meer vóór 19 maart 2014 in de gemeenteraad worden besproken. Daarmee is het onderwerp een punt van discussie tijdens de verkiezingen.

Lees ook:

via Koopzondagen 2014.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.