Langbroek gaat dwars liggen

Er heerst grote onrust onder de bevolking van Langbroek en de ouders van schoolgaande kinderen uit de omliggende plaatsen. Men wenst een plan waarbij de leefbaarheid van ons dorp voorop staat. Een plan waarbij de veiligheid, de oversteekbaarheid van de weg voor voetgangers en fietsers en de gezondheid van de omwonenden voorop staat.

Het Dorpsplatform heeft daarom het initiatief genomen om tot zo’n plan te komen. Wij roepen alle belanghebbenden op om dinsdag 27 november opnieuw massaal naar het Dorpshuis in Langbroek te komen. Het gaat om een inloopavond waarbij u van 19.30 tot 22.30 uur welkom bent met uw ideeën, wensen en voorstellen. Dat geheel gaan wij vervolgens bundelen. U kunt bij die voorstellen en suggesties denken aan onderwerpen als: hoe rem je de snelheid af en waar doe je dat; hoe en waar maak je veilige oversteekplaatsen; hoe gaan we om met het landbouwverkeer, wel of niet op de parallelwegen; hoe geleid je het fietsverkeer? En vooral ook: hoe richt je de weg zodanig in dat ons dorp een eigen gezicht heeft. Dit wordt gekoppeld aan een handtekeningenactie, waarmee we het wensenpakket zullen voorleggen aan de gemeenteraad van Wijk.

Onze oproep om 27 november opnieuw naar het Dorpshuis te komen is mede gericht aan ouders in Wijk, Cothen en Doorn die schoolgaande kinderen hebben die dagelijks in Langbroek moeten oversteken. Het gaat om de veiligheid van uw en onze kinderen. Om ons heen worden miljoenen verslindende ecoducten aangelegd, maar voor een tunnel of rotonde voor al die scholieren is geen geld? Dat kan toch niet waar zijn!

Dorpsplatform Langbroek

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.