Lezerspost: PCG in de bres voor peuterspeelzalen

Geplaatst op de site www.ditiswijk.nl

Geschreven door Hans Marchal

Eén van de voorgestelde bezuinigingen van de gemeente Wijk bij Duurstede betreft onder andere het ombouwen van het peuterspeelzaalwerk. In totaal is een bezuiniging van € 96.500 ingeboekt op het totale budget van € 146.500. Het totale bezuinigingsbedrag kan worden gerealiseerd door het schrappen van de subsidie (gemeentelijke bijdrage per kind per uur) voor het peuterspeelzaalwerk en het vragen van een extra bijdrage van de ouders.

Als deze bezuinigingsplannen doorgaan komen de peuterspeelzalen in zwaar weer. Vanuit Langbroek komen al geluiden dat het voortbestaan van Humpy zeker in het gedrang zal komen. De PCG zal zich inzetten voor het behoud van de peuterspeelzalen en al het mogelijke doen om de forse bezuiniging van tafel te krijgen. Voor de PCG staat vast dat de maatschappelijke toegevoegde waarde van peuterspeelzalen hoog is. De kinderen maken door de peuterschool een eenvoudiger overstap van spelen naar leren en worden voorbereid op de lagere school. Een andere belangrijke functie van de peuterschool is de signaleringsfunctie, taal en ontwikkelingsachterstanden worden vroegtijdig gesignaleerd waardoor de kinderen en ouders geholpen kunnen worden.

Met de voorgestelde bezuiniging snijdt de gemeente niet alleen de kinderen met hun ouders in de vingers, maar ook zichzelf. Dat moet je toch niet willen!?

Hans Marchal

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.