Oversteek per pont steeds duurder

Wijk bij Duurstede -De oversteek per pont wordt duurder, zo constateerde Marco Petri van PCG en hij stelde daar schriftelijke vragen over aan het college van B en W.

“Enige jaren terug is de Wijkse pont overgenomen door een ondernemer (Ton Paulus). Voor de gebruikers van de pont is er de afgelopen jaren nauwelijks iets veranderd of zijn er begrijpelijke kleine prijsverhogingen doorgevoerd. Naar nu blijkt is de veelgebruikte 40 rittenkaart van 57 euro vanaf 1 januari uit de verkoop is genomen. Alleen een 25 rittenpontkaart kan nu nog aangeschaft worden voor 42 euro. Dit is een prijsverhoging van 18 procent. Meerdere personen hebben de PCG fractie hierover benaderd of dit zomaar kan. Te meer omdat er geen alternatief is behalve omrijden over de brug bij Rhenen wat ongewenste extra milieubelasting met zich meebrengt.

Onder welke voorwaarden, met name met betrekking tot afspraken over kostenstijging van de oversteek, is destijds de Wijkse pont geprivatiseerd en overgenomen? Heeft de gemeente ‘drukmiddelen’ om de verhoging (deels) terug te draaien en kan de gemeente in gesprek gaan met de ondernemer om de 40 rittenpontkaart weer terug in de verkoop te laten komen? Bron: wijksecourant

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.