PCG: ‘Lever ideeën in’

Wijkse Courant, 31 juli 2012

Vanuit de gemeenteraad zijn 193 voorstellen op tafel gekomen om verbetering aan te brengen in de belabberde financiële situatie. Het college onderzoekt de voorstellen op haalbaarheid en de gevolgen. In het najaar is de definitieve besluitvorming.WIJK BIJ DUURSTEDE – De gemeente Wijk bij Duurstede staat voor een zware bezuinigingsklus: voor 2013 zijn er voor ruim 1 miljoen euro aan extra bezuinigingen, ombuigingen en hervormingen nodig om de begroting sluitend te krijgen. De politieke partij PCG stelt voor een ideeënbus te plaatsen speciaal voor burgers en ambtenaren.

Ideeënbus

De raad heeft 193 ideeën ingebracht, maar PCG vraagt zich af waar de ideeën zijn van ambtenaren, bedrijfsleven en burgers. “Zij hebben ongetwijfeld nog ideeën en tips die de raad over het hoofd heeft gezien”, oppert PCG-fractievoorzitter Hans Marchal.
Diverse gemeenten hebben al ‘ideeënbussen’ geopend voor burgers en ambtenaren. De PCG wil dit idee overnemen. “Burgers zijn creatief en zijn de ‘ogen en oren’ van de politiek”, zegt Marchal. “Ambtenaren weten drommels goed waar er bezuinigd kan worden, zij kijken immers in de ‘keuken’. Het kan niet anders dan dat ook het bedrijfsleven goede tips heeft voor de gemeente. Een ‘ideeënbus’ voor bezuinigingstips is relatief eenvoudig op te zetten en hoeft zeker niet veel te kosten.”

Beloning

Ideeën die daadwerkelijk tot bezuinigen leiden, worden wat de PCG betreft beloond met een kleinigheid. De beste tien tips kunnen volgens de partij nog eens worden ‘beloond’ met een extra prijs.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.