PCG niet blij met verdwijning verlichting buitengebied

Geplaatst op de site www.ditiswijk.nl

 Wijk bij Duurstede, 16 oktober 2011. De gemeente moet bezuinigen en de openbare ruimte wordt daar ook door getroffen. De openbare verlichting wordt op diverse plaatsen gedimd, op andere plekken verdwijnt de openbare verlichting. Hans Marchal (PCG) heeft zijn bedenkingen bij deze maatregelen, die in de besluitenlijst van 9 augustus van dit jaar zijn opgenomen. Reden om schriftelijke vragen te stellen aan het college en de gemeenteraad.

Verlichting verwijderd

‘De gemeente heeft besloten om de verlichting in het buitengebied voor een groot deel te laten verwijderen. Het gaat om de Gooyerdijk, Langbroekerdijk, Rhodensteynselaan, Amerongerwetering, Landscheidingsweg, Ossenwaard, Wijkersloot en Rijndijk. Het betreft in totaal 97 lichtmasten. Verder worden er drie lichtmasten verplaatst en vijf stuks nieuw bijgeplaatst’, aldus Marchal. ‘In de besluitenlijst staat ook dat ‘over de voorgenomen maatregelen geen inspraak mogelijk is tenzij niet aan de veiligheidseisen van de NPR met betrekking tot de openbare veiligheid wordt voldaan’. Er is wel een informatieavond op 10 oktober geweest, waarbij burgers de gelegenheid hadden om vragen te stellen over deze maatregelen. Ook was er een uitleg van Citytec.

Weg terug?

Vanuit veiligheidsoogpunt (verkeersveiligheid en sociale veiligheid) is de PCG niet blij met de voorgestelde maatregelen. Marchal: ‘Dit gevoel wordt versterkt door de reacties die ik de afgelopen weken heb gehoord. Mijn prangende vraag is: is er nog een weg terug? Is het toch nog mogelijk om de lichten in het buitengebied aan te laten? De PCG gaat over dit onderwerp graag nog een keer de discussie aan met zowel het college als de gemeenteraad!’

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.