PCG: “RECLAME KAMASUTRABEURS AANSTOOTGEVEND”

Geplaatst op: woensdag 25 september 2013 om 10:04

WIJK BIJ DUURSTEDE ‘ De PCG vindt de posters van de Kamsutrabeurs ‘ongewenst en aanstootgevend’ en heeft het college van burgemeester en wethouders nogmaals verzocht deze reclame in elk geval aan banden te leggen.

De partij heeft al eerder aangegeven de posters van de Kamasutrabeurs als ongewenst te beschouwen. Fractievoorzitter Hans Marchal: “De reclame is vrouwonvriendelijk en het is ook niet goed om kinderen in de openbare ruimte met deze reclame te confronteren.” Destijds gaf de wethouder aan dat het lastig is om een grens te trekken, en dat het college geen reden zag om de Kamasutra-reclame als ongewenst te beschouwen.

Marchal doet nu toch nog een poging: “In verband met de Kamasutrabeurs lijkt me absoluut geen sprake van een grijs gebied. Het gaat om reclame voor een erotische beurs en allerlei daaraan verwante artikelen. Dat dit toch echt wat anders is dan badschuim, is toch klip en klaar?! Anderhalf jaar geleden heeft het college duidelijk gemaakt dat de overeenkomst met het reclamebedrijf wordt aangepast, zodat reclames gericht op seksartikelen worden gezien als ongewenst. Het vereist toch niet zoveel denkvermogen om de reclame voor de Kamasutrabeurs hier ook onder te scharen?”

De partij hoopt dat het college de reclame voor de erotische beurs alsnog als ongewenst bestempelt, of op zijn minst aan banden legt: “De reclame van de Kamasutrabeurs ‘prijkt’ nu diverse keren per jaar op de Wijkse bushokjes. Mag het misschien een paar keer minder…?”

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.