PCG stelt vragen over buslijn 241

Gegevens Geschreven door Marien Stoel

Tags: gemeente , politiek , pcg , wijk bij duurstede

Wijk bij Duurstede, 10 januari 2014. Sinds 8 december rijdt de snelle lijndienst 241 niet meer van Wijk bij Duurstede naar Utrecht Centraal Station. De PCG heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college.

Verantwoordelijk wethouder Burger laat weten dat de gemeente (zowel ambtelijk als bestuurlijk) niet betrokken is bij de aanbestedingen van of belangrijke wijzigingen bij het busvervoer in de regio.

Instemming wijzigingen

Verder laat Burger weten: “Volgens de internetsite van het BRU is op 8 december jl. na een lange voorbereiding en met inspraak voor reizigers en organisaties zoals de BRU-gemeenten en het ROCOV (Regionaal Overleg Consumentenorganisaties Openbaar Vervoer), een nieuwe dienstregeling ingegaan. Het is goed om hier te melden dat naast het verlies van lijn 241 er in de daluren een kwaliteitsverbetering heeft plaatsgevonden door een frequentieverhoging van lijn 41 die nu in de daluren vier keer per uur rijdt”.

Klachten doorsturen

Het college betreurt het opheffen van de spitslijn en zal de door de PCG genoemde klachten ten aanzien van de nieuwe dienstregeling doorsturen naar het BRU met het dringende verzoek hier aandacht aan te schenken.

via PCG stelt vragen over buslijn 241.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.