PCG STELT VRAGEN OVER SLUITING IMKER

Wijkse Courant, 23 januari 2013

WIJK BIJ DUURSTEDE – PCG-fractievoorzitter Hans Marchal heeft verbaasd gereageerd op een artikel in AD/Utrechts Nieuwsblad over dat de Wijkse imker Leo Gensen zijn imkerij niet open mag stellen voor bezoekers.
Marchal heeft hier vragen over gesteld aan het college.

Toestemming

De imkerij is vorig jaar met toestemming van een gemeenteambtenaar open gegaan. De gemeente heeft zelf de opening van de imkerij op haar website geplaatst met een oproep aan de inwoners om bij de bijen te gaan kijken.

Mooie plannen

Marchal: “Alles leek in kannen en kruiken en de seinen stonden op groen om de plannen uit te bouwen. Die plannen klinken mooi: puur natuur, een prachtig landschapsparkje, een combinatie van recreatie en educatie. Geen horeca, wel de verkoop van een potje honig.”

Jaar wachten

Maar nu zijn op last van de gemeente, in afwachting van een wijziging van het bestemmingsplan buitengebied, bezoekers op de imkerij verboden.
“De imkerij is strijdig met het huidige bestemmingsplan en de bestemmingswijziging kan nog wel een jaar op zich laten wachten.” De gemeente stelt dat de eerder gestarte activiteiten niet zijn toegestaan en beëindigd moeten worden.

Wijziging

Marchal vraagt nu of op grond van de gewekte verwachtingen door de gemeente de activiteiten van de imker in afwachting van een wijziging van het bestemmingsplan gedoogd kan worden. Ook vraagt hij of het bestemmingsplan gewijzigd kan worden.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.