PCG vraagt om financieel inzicht in gemeentefinanciën van Wijk

Wijkse Courant 22 maart 2012

WIJK BIJ DUURSTEDE – Het toezicht van de gemeentelijke toezichthouders zoals provincies op de gemeentelijke begrotingen is vanwege de effecten van de economische crisis verscherpt.

Zorgen

Dit scherper toezicht heeft ook gevolgen voor Wijk bij Duurstede. De provincie Utrecht heeft als toezichthouder haar zorgen geuit over de algemene financiële situatie waarin onze gemeente verkeert. 
Op 16 februari stond er een gesprek gepland tussen wethouder Jan Burger en de gedeputeerde. Tot nu toe heeft de wethouder zijn kaken op elkaar gehouden, volgens de Wijkse politieke partij PCG.
Fractievoorzitter Hans Marchal is benieuwd wat beide heren hebben gewisseld en roept de wethouder op de raad hierover te informeren.

Niet rooskleurig

De PCG maakt zich al langer zorgen over de ontwikkeling van de gemeentefinanciën. De signalen die de laatste tijd worden ontvangen maken het beeld niet rooskleuriger. Gemeenten ontvangen bijvoorbeeld minder dividend en de nieuwe wet schuldhulpverlening kost extra geld.

Betrekken

De PCG wil graag op korte termijn een update van het financiële beeld.
Daarnaast roept de PCG het college op om de gemeenteraad van Wijk bij Duurstede zo snel mogelijk bij een eventuele nieuwe bezuinigingsronde te betrekken.

 

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.