PCG wil dat Wijk duur feest VNG afzegt

Wijkse Courant 22 maart 2012

 WIJK BIJ DUURSTEDE – Fractievoorzitter Hans Marchal (PCG) is geschrokken van de kosten voor het eeuwfeest van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, wat in juni groots wordt gevierd in Den Haag. De kosten zijn 3 miljoen euro. Onacceptabel, vindt Marchal. “Wijk bij Duurstede moet bezwaar maken en lekker thuis blijven.”

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) viert op 5 en 6 juni feest. Het Haagse Malieveld is het decor van haar 100ste verjaardag. De eerste afzeggingen voor het feest zijn inmiddels binnen en de lijst met afzeggers wordt elke dag langer, zo weet Marchal. “Dit verbaast me niet. Het feest kost zo’n 3 miljoen euro, omgerekend is dat 795 euro per bestuurder! Voorzitter Annemarie Jorritsma van de VNG noemt het een leuk ‘feest’ met enkele grote verrassingen: cabaretier Freek de Jonge, Johan Cruijff en een optreden van popband de ‘Golden Earring’. Jorritsma vindt het protest tegen het eeuwfeest ‘kleinzielig gedoe’. Dan maar kleinzielig, maar de PCG wordt ook niet vrolijk van een eeuwfeest wat op een dergelijke leest is geschoeid.”

Belastinggeld

Marchal wijst op het feit dat de VNG gemeenten vertegenwoordigt en dat het, net als de gemeenten, belastinggeld uitgeeft. “In een tijd waarin bezuinigingen het lokale bestuur dwingen tot harde ingrepen in de gemeentelijke voorzieningen en vele gemeenten daardoor de lasten voor hun burgers hebben verhoogd, is het onverantwoord om op kosten van de belastingbetaler een dergelijk eeuwfeest te organiseren. Dit is niet te verkopen!”

Blijf thuis

De PCG roept het college op om bij de VNG bezwaar te maken tegen de hoge kosten van dit eeuwfeest. “Ga er niet naar toe en blijf lekker in Wijk!”

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.