PCG wil lingeriereclame weren

Wijkse Courant, 22 okt 2012

WIJK BIJ DUURSTEDE – Op diverse bushokjes in Wijk bij Duurstede (ondermeer de Hordenweg en Romeinenbaan) hangen reclameposters met daarop van een schaars geklede dame. Het gaat om reclame voor lingerie en ‘sextoys’. De lokale christelijke partij PCG roept het college op om deze reclame te verwijderen.

Schriftelijke vragenDe PCG vindt de reclame vrouwonwaardig en verlaagt de vrouw tot een ‘lustobject’. Ook is de PCG van mening dat de reclame in strijd is met de zedelijkheids- en fatsoensnormen. “De bedenkers van dergelijke reclame veronderstellen dat hun boodschap ‘normaal’ is”, zegt fractievoorzitter Hans Marchal. “Ik weiger deze vervuiling van de openbare ruimte normaal te vinden, dan maar liever een ‘moraalridder’.”

De PCG roept het college op dergelijke reclame-uitingen te weren en te voorkomen dat in de toekomst opnieuw zulk soort reclame-uitingen te zien zijn, die als aanstootgevend kunnen worden ervaren. De PCG heeft deze kwestie middels schriftelijke vragen aanhangig gemaakt bij het college.

 

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.