Provincie gevraagd om proef met landbouwverkeer op provinciale wegen

20170807-_DSC9975Een proef met landbouwverkeer op de provinciale wegen. Hierover willen wethouders Hans Marchal en Jeroen Brouwer in gesprek gaan met Gedeputeerde mevrouw Verbeek-Nijhof. Zij hebben hierom gevraagd, ook namens Dorpsplatform Langbroek, LTO Noord, afdeling Kromme Rijn en Heuvelrug, Cumela en Fietsersbond, Utrechts Fietsoverleg.
‘Al langere tijd maken we ons zorgen om de veiligheid van de fietsers op de wegen parallel aan de provinciale wegen,’ zegt wethouder Marchal. ‘Veel schoolgaande jeugd maakt gebruik van deze wegen. Maar ook landbouwvoertuigen. En de combinatie landbouwvoertuigen en fietsers is niet ideaal. Als dat anders kan, dan zouden we dat graag willen. Daarom vragen we Gedeputeerde mevrouw Verbeek om een proef met het toelaten van landbouwverkeer op de hoofdrijbaan van de provinciale wegen.’
Wethouder Jeroen Brouwer vervolgt: ‘Als betrokken partijen hebben we suggesties gedaan voor de uitvoering van de proef. Wij denken aan landbouwverkeer op de hoofdrijbaan buiten de spitsuren. Of het terug brengen van de maximumsnelheid op de hoofdrijbaan naar 60 km per uur.
’ Aanleiding om nu met het verzoek om een proef te komen is dat Provinciale Staten een besluit gaat nemen over de aanpak van de N227 en N229. Het beleid van de provincie Utrecht is nog steeds, dat er in principe geen landbouwvoertuigen op de hoofdrijbanen mogen rijden. Een proef kan uitwijzen of er voor de N227 en N229 een uitzondering gemaakt kan worden. ‘Tenslotte gaat veiligheid boven alles. Zeker als het gaat om fietsende jeugd,’ aldus wethouder Brouwer.
0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.