Wethouder Marchal bezoekt cumelasector

Elk jaar bezoekt wethouder Marchal van de gemeente Wijk bij Duurstede de cumelasector. Deze sector bestaat uit ondernemers die actief zijn in groen, grond en infra. De actualiteiten uit deze sector en de wensen vanuit de ondernemers komen tijdens de bezoeken uitgebreid aan bod. Dit jaar werd op 7 september een bezoek gebracht aan G.J. Dorrestijn Grondwerken in Langbroek en Loonbedrijf Lagerweij VOF in Wijk bij Duurstede.

Wethouder Hans Marchal werd vergezeld door Maarten Kylstra (traffic engineer), Coosje Bakker en Erik Uittenbroek (ruimtelijke ordening).

Namens CUMELA Nederland, de brancheorganisatie voor ondernemers in groen, grond en infra waren Johan van Dijk (juridisch adviseur omgevingsrecht) en Wilco Emons (bedrijvenadviseur) aanwezig.

Uitbreidingsmogelijkheden

Het eerste gastbedrijf was G.J. (Gijs) Dorrestijn Grondwerken in Langbroek. Gijs is klein behuisd aan de Gooijerdijk en zoekt al langere tijd naar uitbreidingsmogelijkheden voor zijn bedrijf. Na een goed gesprek volgde er een rondleiding over zijn terrein. Er zijn gelijk vervolgafspraken gemaakt om te komen tot een passende oplossing voor zijn huisvestingsprobleem.

(Land)bouwverkeer op provinciale wegen

Het tweede bezoek was bij Loonbedrijf Lagerweij aan het Molenvliet in Wijk bij Duurstede. Het bedrijf van Cees en Jeanette is het afgelopen jaar explosief gegroeid. Deze groei zorgt ook voor dit bedrijf voor de nodige huisvestingsproblematiek. De wensen van de ondernemers en mogelijkheden hiervoor werden besproken.

Tot slot is de verkeersproblematiek in de gemeente Wijk bij Duurstede voor met name (land)bouwverkeer besproken. Cees Lagerweij wil met zijn voertuigen de provinciale weg op zodat hij niet meer tussen de fietsende kinderen hoeft te rijden op de parallelwegen. Bereikbaarheid, veiligheid en doorstroming zijn zaken die ondernemers en wegbeheerders bezighouden, zeker in de gemeente Wijk bij Duurstede. De gemeente wil graag starten met een proef waarbij het (land)bouwerkeer op de provinciale wegen mag rijden.

Jaarlijks werkbezoek

Alle aanwezigen waren het er over eens dat met dit jaarlijks werkbezoek een mooie en constructieve traditie is ontstaan welke volgend jaar zeker een vervolg krijgt.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.