Wijk bij Duurstede opnieuw Fairtrade gemeente 2020

Wijk bij Duurstede mag zich ook de komende twee jaar Fairtrade gemeente noemen. De landelijke jury die Fairtrade gemeenten beoordeelt,  is zeer positief over de Fairtrade campagne in Wijk bij Duurstede.
Sinds de titeluitreiking in 2015 is de werkgroep Fairtrade Wijk bij Duurstede (inwoners met ondersteuning van gemeente en Binding) actief doorgegaan met haar campagne. Het aantal deelnemers in Wijk bij Duurstede ligt hoog en blijft toenemen. Naast diverse bedrijven kopen ook verschillende maatschappelijke organisaties Fairtrade koffie en thee in, zoals basisscholen, het Revius Lyceum in Wijk, de gemeente en Stichting Binding. Ook deed de werkgroep mee aan verschillende evenementen. Zo stonden in het najaar Fairrukkelijke gerechten op de kaart tijdens de Fairtradeweek met de campagne ‘Flairtje’ bij de restaurants Naast de Poort, De Graanschuur en het bedrijfsrestaurant van de gemeente. Natuurlijk met Fairtrade ingrediënten en biologische streekproducten!

Wethouder Marchal complimenteert de werkgroep

Wethouder Hans Marchal is blij: ‘De eervolle titel Fairtrade gemeente behalen is 1, maar behouden is 2. Mijn complimenten aan de werkgroep.’ De werkgroep zet zich in voor het vergroten van vraag en aanbod van eerlijke producten in onze gemeente.

Wat is Fairtrade?

Fairtrade staat voor een wereld waarin iedereen een kans op ontwikkeling krijgt. Door te zorgen voor meer eerlijke handel, worden boeren en producenten in ontwikkelingslanden in staat gesteld om zelf hun levensomstandigheden te verbeteren. En ze kunnen hierdoor bouwen aan een toekomst voor hun bedrijf, hun familie en hun omgeving. Ondersteunt u dit en wilt u ons helpen met deze missie in Wijk bij Duurstede? Laat het ons dan weten via info@fairtradewijkbijduurstede.nl.

 Op de foto staan v.l.n.r.: Simone Schober, Kees van Dam, Hans Marchal, Edwin van Dorp en Miriam Bensmann.

Op de foto staan v.l.n.r.: Simone Schober, Kees van Dam, Hans Marchal, Edwin van Dorp en Miriam Bensmann.  Bron: Gemeente Wijk bij Duurstede

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.