Wijk vindt VNG-congres te duur

Wijkse Courant 26 maart 2012

WIJK BIJ DUURSTEDE – Namens de PCG vroeg fractievoorzitter Hans Marchal het college zij zouden deelnemen aan het VNG-congres in juni dit jaar. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Wijk bij Duurstede gaf een kort antwoord; ze gaat niet naar het VNG-congres en bijbehorend eeuwfeest vanwege de hoge kosten.

Het college stuurt de VNG een brief met als strekking dat Wijk bij Duurstede deelname te duur vindt. Burgemeester Guus Swillens voegt hieraan toe: “Dit hebben we overigens vorig jaar ook al gedaan. Ook toen vonden we de kosten, die we zouden moeten betalen om deel te nemen aan het congres en de feestavond, veel te hoog. Nu er dit jaar 840 euro per persoon wordt gevraagd om het congres en de festiviteiten van de VNG bij te mogen wonen, achten we een duidelijk signaal weer nodig.”

Telefoontje

Tegen de achtergrond van de keuze van vorig jaar juni om niet te gaan, was één telefoontje naar een van de collegeleden voldoende geweest om het antwoord te weten te komen en was noch een schriftelijke vraag, noch een ‘oproep’ nodig geweest. Het antwoord zou in een minuutje bekend zijn geweest.

Tijd

Het college heeft afgelopen week besloten de beantwoording van schriftelijke vragen in de toekomst te voorzien van een tijdregistratie, waardoor het de raad bekend is welke ambtelijke tijd en kosten gemoeid zijn met het beantwoorden van hun vragen.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.