Druk bezochte ledenvergadering!

Op 21 maart was de jaarlijkse ledenvergadering.  Tijdens het huishoudelijk gedeelte werd verslag gedaan van de financiën en heeft de fractievoorzitter Gerrit Taute in vogelvlucht verteld over het afgelopen jaar. Ook Hans Marchal heeft vanuit zijn rol als wethouder de toehoorders toegesproken. Verder werd er door het bestuur afscheid genomen van Jan Marchal. Hij is vele jaren actief geweest in de PCG.

Openbaar deel ledenvergadering PCG

Rond 20.15 uur stroomden belangstellenden de zaal binnen aan de Brink. Er was koffie met de bekende lekkernij met PCG-logo. De heer van Wikselaar (oud wethouder en voormalig SGP Statenlid) opende de avond met het thema: “Christenen en vluchtelingen”. De dames A. Reijm van (st. Bootvluchteling, Boat Refugee Foundation)) en B. Kok (GGD, regio Utrecht, sociaal verpleegkundige, jeugdgezondheidszorg)) vertelde hun ervaringen op het eiland Lesbos en in de provincie Utrecht (jeugdgezondheidszorg) ondersteund met foto’s geprojecteerd met een beamer waren indrukwekkend. Hierna heeft de heer van L. van Bruchem (fractievoorzitter SGP Geldermalsen) , ja die plaats waar het behoorlijk uit de hand liep, zijn ervaring gedeeld.

Tenslotte heeft de heer B. Belder (europarlementariër CU/SGP) ons een inkijkje gegeven hoe dit menselijk drama ontstaan is en hoe moeilijk het is voor de politiek om op te lossen.

U begrijpt dat dit een zeer interessante avond was maar dat deze onmenselijke problematiek niet op een avond in Langbroek kan worden opgelost.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.