PCG tegen windmolens

Wijk bij Duurstede, 28 april 2012

Na de informatieavond met forumdiscussie en na de internetpeiling komt het moment steeds dichterbij dat de politiek zich uitspreekt over de plaatsing van windmolens op Wijks grondgebied. Op 19 juni aanstaande praat de gemeenteraad uitsluitend over de uitkomsten van de internetpeiling en enkele aanvullende onderzoeken die zijn verricht. De discussie en besluitvorming volgen na de zomer.  

De PCG schenkt graag klare wijn en wil niet zolang wachten om haar standpunt kenbaar te maken. Ongeacht de uitkomst van de internetpeiling is de PCG tegen de plaatsing van windmolens. In de eerste plaatst slokken windmolens veel gemeenschapsgeld op (‘draaien meer op subsidie dan op wind’). Daarnaast hebben de windmolens zich de afgelopen jaren voornamelijk ontwikkeld in de hoogte (van 120 naar 150 meter!) terwijl de ontwikkeling op het gebied van alternatieve energiebronnen zoals zonne-energie, in een stroomversnelling is gekomen.  

Tijdens de windmolendiscussie van 2004 was de PCG al een fervent tegenstander en in het verkiezingsprogramma staat dat ‘voorkomen moet worden dat er een windmolenpark in onze gemeente komt (vanwege horizonvervuiling en aantasting van natuurgebieden)’. Een man een man, een woord een woord… Windmolens? Ie-wie-waai-weg!

 

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.