PCG MAAKT ZICH ZORGEN OVER SUPERMARKT IN LANGBROEK

Reactie door admin on september 28, 2013

Geschreven door Hans Marchal

De achterliggende jaren heeft de gemeente binnen de mogelijkheden geprobeerd om de supermarkt te behouden voor Langbroek. In het plan ‘Oranjehof’ is mede daarom een nieuwe winkel opgenomen. Het lijkt nu toch verkeerd te gaan en de kans is groot dat Langbroek zonder supermarkt komt te zitten. Ongeveer 1 ½ week geleden werd al verteld dat de huidige eigenaren van de supermarkt (Attent) in Langbroek er mee op gaan houden en niet meegaan naar het nieuwe plan. Gisteren ging zelfs het verhaal dat eind van deze week de deuren van Attent dichtgaan!

Het AD/UN heeft afgelopen week in een artikel aandacht geschonken aan de supermarkt en diverse mensen hebben me er inmiddels op aangesproken. Zoals gezegd gaat de ‘oude’ winkel dicht en voor de nieuwe winkel is geen huurder. De kans lijkt reëel aanwezig dat bij de opening van het ‘nieuwe plan’ de supermarkt leeg staat. Dit is een somber vooruitzicht voor Langbroek! Is dit vooruitzicht echt zo somber of is er nog een lichtpuntje? De Langbroekers zijn benieuwd hoe het nu precies zit… Fractievoorzitter Hans Marchal vraagt het college om tekst en uitleg. Hoe heeft het zover kunnen komen dat de supermarkt zijn deuren sluit? Welke argumenten liggen hieraan ten grondslag? Is er voor de nieuwe locatie van de supermarkt geen nieuwe huurder en dreigt er inderdaad leegstand? Welke mogelijkheden heeft de gemeente om de supermarkt te ondersteunen? Marchal doet een dringend beroep op het college om alles in het werk te stellen om de supermarkt voor Langbroek te behouden.

 

E.J. DAMEN81 Dagen geleden

(+2) Stem

REPORT

Het is inderdaad heel triest dat Langbroek het dadelijk moet stellen zonder een dergelijke buurtsuper. Zonder het hele achterliggende verhaal te weten over het noodzakelijk (waarom en door wie?) sluiten van de deuren doe ik ook een dringende oproep aan iedereen om zich hard te maken voor het behoud van deze supermarkt. Die juist zo goed op weg was met het nieuwe team om weer een échte buurtsuper te zijn met de bijbehorende service en maatschappelijk verantwoorde bijdrage aan Langbroek en haar inwoners. Het zou zonde zijn om een dergelijke onderneming te moeten missen uit de dorpskern! Beste Hans Marchal, succes met je goede voornemen en wij hopen op een goede afloop.

VERBERG  1 REAGEER

 

ERNA ZOETEMAN – DIR.SECR.SPAR HOLDING B.V.78 Dagen geleden

(0) Stem

REPORT

Spar Holding betreurt het dat de ondernemers Brand-van Lopik de huidige en nieuwe exploitatie niet meer aandurven en de handdoek in de ring gooien. “Het is jammer maar ook begrijpelijk, want 2 Jumbo’s op niet al te lange afstand maken het behoud van een buurtwinkel een stuk moeilijker”. Sluiting van buurtwinkels betekent een aderlating voor de leefbaarheid van dorpen als Langbroek, maar ook voor het centrum van Wijk bij Duurstede zelf. Spar heeft een huurcontract getekend voor de nieuwe winkel in het project Oranjepoort en gaat proberen een nieuwe ondernemer te vinden voor de exploitatie. Wellicht dat voor een haalbare exploitatie een beroep op een bijdrage van de gemeente noodzakelijk is. “Wij denken dat het mogelijk moet zijn om hier een buurtwinkel te exploiteren. Maar dit hangt mede af van de gemeenschap in Langbroek zelf. Indien de inwoners ook voldoende waarde hechten aan het hebben van een winkel in de buurt, dan zullen zij in elk geval hun dagelijkse boodschappen in de buurtwinkel moeten doen., aldus Sjaak Kranendonk, directeur van Spar Holding.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.