Toe aan vakantie?

IMG_8422De vakantie komt weer in zicht. Veel mensen werken toe naar de vakantie en hebben al hele plannen. In de gemeenteraad is het altijd nog even een drukke periode voor de zomer. Eerst de presentatie van de jaarrekening en dan aan de slag met de Kadernota. De Kadernota is het handvat waarmee het college de nieuwe begroting gaat opstellen.

Over vakantieplannen gesproken… Wat zijn uw plannen? Eigenlijk hoeven we heel niet ver weg te gaan. Verken onze prachtige gemeente, fiets eens door ons prachtige buitengebied en geniet van de mooie landschappen en kastelen. Bekijk onze dorpen eens door de bril van een toerist. Dwaal eens rond door ons prachtige pittoreske Wijk bij Duurstede. Zak neer op één van de vele terrasjes. U moet het echt eens doen. Onze eigen omgeving is vaak mooier dan we beseffen. We vinden het zo gewoon. Maar als je het eens wandelend of vanaf de fiets bekijkt, ziet u het heel anders.

De PCG wil dit graag zo houden. Daarom moeten we samen het goede blijven zoeken voor onze gemeente. Zorgen dat ons mooie landschap intact blijft, zorgen dat onze kernen leefbaar blijven, zorgen dat we een samenleving blijven en geen naast-elkaar-leving worden. Laten we samen onze schouders er onder blijven zetten. Denk er in uw vakantietijd over na hoe u uw steentje kan bijdragen aan de Wijkse samenleving.

In de politiek probeer ik me ook hard te maken om onze gemeente leefbaar te houden. Niet alleen voor het heden maar ook voor onze toekomstige generaties. Er komt veel op ons af. Vanuit het Rijk wordt ons opgelegd om een Regionale Energiestrategie (RES) te maken. Hier gaan we de komende tijd en ook na de vakantie over praten. Hier gaat het zogenaamde W-woord dus zeker weer vallen. Het is een lastige discussie maar om veel goede agrarische grond vol te leggen met zonnepanelen is ook wat…

Daarom is het tijd voor vakantie! Wij als raadsleden kunnen uitrusten, reflecteren en daarna met nieuwe ideeën aan de slag om de grote opgaven op te pakken. Om zo te blijven zorgen voor onze prachtige gemeente die groot genoeg is om klein te blijven.

Ik wens u een fijne vakantie!

Arie van Vliet, PCG.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.